dinsdag juli 16 , 2019

Wat is Website?

Een website is een verzameling samenhangende webpagina’s die zijn ondergebracht onder dezelfde domeinnaam.

Homepage

De eerste pagina van een website wordt de homepage genoemd. De homepage biedt de mogelijkheid om de overige pagina’s via hyperlinks te bereiken.

Techniek

Websites worden geprogrammeerd in de opmaaktaal HTML. Complexere websites maken daarnaast gebruik van scripttalen als PHP en ASP.

Dynamische website

Een website kan worden voorzien van dynamische elementen om de navigatie aantrekkelijker te maken. Hiervoor zijn technieken als JavaScript en flash beschikbaar.

Content Management Systeem

Met een Content Management Systeem of CMS kunnen relatief eenvoudig wijzigingen in de inhoud (content) van een website worden aangebracht.

Database-koppelingen

Websites kunnen ook gebruikt worden om informatie uit databases te ontsluiten of te bewerken. Hiervoor is het gebruik van een scripttaal noodzakelijk. Veelgebruikte technieken zijn ASP en PHP.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.