dinsdag februari 19 , 2019

Wat is SEO?

De term SEO staat voor 'Search Engine Optimalisation'. Het betreft bedrijven en/of individuen die zich bezighouden met zoekmachine-optimalisatie.

Wat is zoekmachine-optimalisatie?

Als u bij een zoekmachine een zoekterm opgeeft, dan verschaft de zoekmachine u een lijst met zoekresultaten. De meeste zoekmachines doen hun best om de zoeker een lijst van zoekresultaten te geven die gesorteerd is in volgorde van relevantie. Met andere woorden: met het meest passende zoekresultaat bovenaan.

Het beste resultaat bovenaan

Om te bepalen wat het 'meest passende' zoekresultaat is, maakt de zoekmachine gebruik van een aantal meetwaarden. Zo kijkt de zoekmachine naar de titels en inhoud van de geïndexeerde pagina’s, naar eventuele metatags, en hoeveel en welke relevante sites een hyperlink hebben geplaatst naar een website.

Verbeteringen aan de indexering

Het werk van de SEO bestaat eruit om er in eerste instantie voor te zorgen dat de website geen technische gebreken vertoont, waardoor een goede indexering kan worden bemoeilijkt. Vervolgens zal de SEO kijken of er verbeteringen mogelijk zijn met betrekking tot zaken als de titel, inhoud (content) en opbouw van de website, waarbij vaak speciale aandacht uitgaat naar specifieke zoektermen. Een derde stap is het verkrijgen van kwalitatief goede inlinks: andere pagina’s die naar deze pagina verwijzen. Al deze zaken dragen bij aan een goede zoekmachine positie, maar een toppositie kan niemand u garanderen.

Uit kijken!

Alle bovenstaande verbeteringen worden door de zoekmachines van harte toegejuicht. Sommige SEO's maken zich echter schuldig aan niet-toegestane handelingen. Door middel van ongeoorloofde technieken proberen ze de websites van hun klanten aan een toppositie te helpen. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van grote hoeveelheden voor de bezoeker onzichtbare content en het plaatsen van links op grote aantallen niet-relevante sites. Ook komt het regelmatig voor dat een dergelijke SEO de websites van zijn klanten gebruikt voor de promotie van websites van andere klanten.

Uitsluiting

Dit gedrag wordt door de meeste zoekmachines (en met name Google) genadeloos afgestraft. Betreffende websites kunnen door de zoekmachine uit de index worden verwijderd, met als gevolgd dat uw site helemaal niet meer gevonden kan worden.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.