dinsdag juli 16 , 2019

Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication en wordt gebruikt om informatie tussen verschillende websites uit te wisselen.

RSS-feed

RSS wordt door verschillende sites aangeboden als RSS-feed. Een dergelijke RSS-feed wordt aangeboden in XML. Zo een XML-bestand ziet er ongeveer als volgt uit:

<?xml version="1.0" ?> <rss version="2.0"> <channel>

http://www.hvnwebdesign.nl/ Alle producten op een rijtje

http://www. hvnwebdesign.nl/boeken/ Boeken voor de webdesigner

http://www. hvnwebdesign.nl/woordenlijst/ Verklaring van internetwoorden

</channel> </rss>

Aanbod

RSS wordt met name aangeboden door weblogs en nieuwssites. Maar ook steeds meer bedrijven en organisaties bieden een RSS-feed aan om actuele informatie uit te wisselen met geïnteresseerden.

Gebruik

De informatie van bv. een nieuwssite kan door willekeurige website worden opgenomen en op willekeurige positie in de vormgeving van de website worden weergegeven. De actuele informatie wordt geheel automatisch gewijzigd.

RSS-reader

Ook kan de RSS-feed worden gelezen door een RSS-reader. Een RSS-reader is een programmaatje waarmee RSS-feeds gerubriceerd en gelezen kunnen worden.

Websites en browsers

Ook verschillende websites bieden de mogelijkheid om zelf RSS-feeds te lezen en rubriceren. Bij Google kunt u bv. een persoonlijke startpagina aanmaken, waarop ook uw favoriete RSS-feeds kunnen worden weergegeven. De laatste browser van Microsoft, Internet Explorer 7, heeft een ingebouwde RSS-reader.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.