maandag september 24 , 2018

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het creëren van inkomende links naar een website om de linkpopulariteit te verhogen.

Dit kan door middel van verschillende strategieën, bijv. door links te ruilen met andere websites, het aanmelden bij directories, het schrijven van artikelen voor andere websites, het kopen van links of linkbaiting.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Link building is zo belangrijk omdat zoekmachines aan de hand van het linkprofiel van een website het onderwerp, betrouwbaarheid en autoriteit van de website te bepalen.

Belangrijke punten om op te letten:

De opmaak van de link; is het een directe link?

Variatie van de anchor-tekst;

Controleer Google Cache om te controleren of de pagina wel wordt geïndexeerd;

Het gebruik van No-follow in de link (controleer robot.txt en meta-tags en code van de links)

Is het een relevante website, pagina die mijn linkt?

Waar staat de link op de pagina? (footerlink, in de menubar, in de content?)

Wat is de tekst rondom de link?

Hoeveel uitgaande links zijn er op de pagina?

Naar wie linkt de pagina/website nog meer?

Wat is het linkprofiel van de website en pagina?