dinsdag juli 16 , 2019

Wat is interactief?

Interactie of Interactief betekent op elkaar inwerkend, in wisselwerking.

Het web als interactief medium

Het web is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een krant of de tv, een Interactief medium. Voor het gebruik van het internet is een actieve deelname van de gebruiker vereist. De informatie die aan de gebruiker gepresenteerd wordt, is het gevolg van zijn handelen.

Interactieve website

Een website met meer dan één pagina is volgens de definitie van de term dus al ‘interactief’ te noemen. Van de bezoeker wordt immers verwacht dat hij of zij op links klikt, waardoor andere pagina’s verschijnen.

Met de term ‘interactieve website’ wordt meestal een ‘inter-actievere website' bedoeld. Een website die verder gaat dan het plaatsen van foto’s, teksten en links en die dus uitnodigt tot meer interactie met de bezoeker.

Met behulp van bv. JavaScript en Flash kunnen elementen aan de website worden toegevoegd, die deze interactie met de bezoeker flink verhogen. Te denken valt aan een aantal eenvoudige toepassingen als veranderende knoppen en uitklapmenu’s, tot het aanbieden van complexe spelletjes.

Dynamische website

Een interactieve website is niet hetzelfde als een dynamische website. Zie: dynamisch.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.