dinsdag juli 16 , 2019

Wat is hypertext?

Hypertext is een methode voor het weergeven van tekst waarbij naast de tekst ook referenties worden gegeven die verwijzen naar andere informatiebronnen binnen hetzelfde systeem.

Toepassing

Het bekendste hypertekst-systeem is het WWW of World Wide Web. Het WWW maakt gebruik van een voor dit doel ontwikkelde hypertext-taal: Hypertext Markup Language ofwel HTML.

Geschiedenis

HTML werd in 1991 ontwikkeld door Tim Berners-Lee om wetenschappelijke documenten van het CERN in Genève toegankelijker te maken. Berners-Lee wordt hierdoor gezien als de grondlegger van het WWW.

Het woord “hypertext” werd voor het eerst gebruikt in 1965. Het idee van hypertext is echter nog veel ouder. Al in 1934 bedacht de idealistische Belgische ondernemer Paul Otlet een mechanisch systeem om informatie te classificeren.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.