dinsdag februari 19 , 2019

Wat is hosting?

Het Engelse woord ’Host’ betekent ’gastheer’. Op het internet is de ’host’ de computer waarop een website wordt geplaatst.

Webserver

Een dergelijke computer wordt een webserver genoemd. Deze server staat 24 uur per dag en 7 dagen per week in verbinding met het internet.

Hostingprovider

Een hostingprovider (of ISP) is een onderneming die diensten verleent met betrekking tot het aanbieden van webruimte.

Domein/hostingpakket

Een internetdomein verwijst naar een webserver. Veel hostingproviders bieden webruimte in combinatie met een domeinnaam aan in de vorm van een hostingpakket.

Type hosting

Voor sommige toepassingen van het internet worden eisen gesteld aan de hosting. Zo is voor het gebruik van ASP nodig dat gebruikgemaakt wordt op Windows-servers. De scripttaal PHP wordt vaak gebruikt in combinatie met Linux-servers.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.