dinsdag juli 16 , 2019

Wat is een database?

Een database is een digitaal archief. Met behulp van een database kunnen gegevens gestructureerd worden opgeslagen, zodat de informatie snel kan worden geraadpleegd.

Gebruik

Databases worden gebruikt voor de opslag van persoonsgegevens, van goederen, adressenbestanden, etc. Zoekmachines als Google gebruiken databases om webpagina's te indexeren en op te slaan. Ook deze website gebruikt een database om alle gegevens in op te slaan.

Indeling

De informatie in een database wordt vaak over afzonderlijke velden verdeeld, zoals bv.

Naam [voornaam] [tussenvoegsel] [achternaam] enAdres [straat] [postcode] [woonplaats]

Op deze wijze kan de informatie op allerhande wijze worden gesorteerd (bv. op naam of op woonplaats).

Query

Informatie kan uit een database worden opgehaald door middel van het stellen van een query ('vraag'). Hiervoor is een speciale taal ontwikkeld: SQL.

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.