dinsdag februari 19 , 2019

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een toepassing die het mogelijk maakt om op relatief eenvoudige wijze een internetsite of intranet te beheren. Met een CMS kan een gebruiker zelf, zonder hulp van een websitebouwer, teksten wijzigen, pagina's toevoegen en/of afbeeldingen plaatsen op zijn site.

Toepassing

Een CMS is vooral geschikt voor websites die regelmatig geactualiseerd moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn nieuwssites, weblogs of de website van een makelaar.

Techniek

Een CMS maakt gebruik van een database, waarin de weer te geven informatie wordt opgeslagen. De informatie in de Database kan door de beheerder worden bewerkt door middel van een webapplicatie die geschreven is in een scripttaal als PHP of ASP. De interface van een dergelijke webapplicatie doet vaak denken aan een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma, maar sommige beschikken over WYSIWYG-functionaliteit. Het beheerdergedeelte wordt meestal afgeschermd door een login.

CMS systemen

  • Joomla!
  • Wordpress
  • Drupal

Nieuws

Duurzame bedrijfsvoering

HvN webdesign is zich ervan bewust dat haar eigen bedrijfsvoering impact heeft op de omgeving. Daarom willen we verantwoord zaken doen. Duurzaamheid is onderdeel van onze kernwaarden. De belangrijkste stap voor HvN webdesign was het implementeren van een paperless office (papierloos kantoor) .

Goede doelen

Wij geven Goede doelen (stichtingen) 50% korting op een CMS website. Met een CMS website kunt u de website in de toekomst zelf bijhouden zonder kennis van html. Als u bekent bent met internet en word dan kunt u al een website bewerken. Dit scheelt u weer een hoop kosten.